Награждават д-р Юрий Балицкий от ЦСМП-Кърджали за дългогодишен и значим принос за спешната медицина в България

Известният лекар от Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали д-р Юрий Балицкий ще бъде награден за дългогодишен и значим принос за спешната медицина в България на национален форум.Медикът е отдал повече от 33 години на лекарската професия.Той получава отличието в категорията„Спешен медик с дългогодишен и значим принос за развитието на специалността „Спешна медицина“ в България“.Ще припомним,че през 2021 г. д-р Балицкий бе отличен с приза Лекар на годината от Регионалната лекарска колегия в Кърджали.

Д-р Балицкий ще бъде награден на 27 май 2024 г.,когато  ще бъде отбелязан Световния ден на спешната медицина с Научна конференция и връчване на Годишни награди за спешни медици.От Кърджали във форума ще участват освен д-р Балицкий още директорът на ЦСМП-Кърджали д-р Атанас Митков и Даниела Делчева.

Тази година акцентът е „Токсикология и термична травма в спешната медицина“.  Конференцията ще се проведе на 27 май 2024 г. в Гранд хотел Милениум София, зала „Леонардо да Винчи“, с начален час 9 часа.

Конференцията е организирана съвместно от УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов“, НЦОКССМП, НАРСМП и Сдружение БАСЛ.

Сред акцентите в програма са видове изгаряния, диагностика и лечение на изгарянията, измръзване, диагностика и лечение на измръзванията, хипотермия, термични изгаряния при деца. Ще бъдар разгледани и темите диагностика и лечение на интоксикациите. Те ще бъдат представени от водещи специалисти в съответните медицински сфери, информират от “Пирогов”.

Кърджали бг вести

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини