От РУО-Смолян се похвалиха с успешен образователен модел, показват го отличните резултати

Успешният образователен модел за област Смолян се затвържадава за поредна година. Оценките от матурите в 12 клас поставят областта на второ място в страната след София-град.
"За нашата област резултатът е добър 4.48, доста над средния за страната, като отговаря на 62,6 точки, така че поради тая причина и поради добрите резултати ние сме на челната позиция. Мога да кажа, че по БЕЛ имаме 63 отлични оценки, в това число имаме и осем пълни шестци", каза началникът на РУО Никола Запрянов.
И четвъртокласниците от Смолянска област са втори по успех в страната на националното външно оценяване.
За поредна година Смолян се нарежда веднага след София-град.
"Нашите резултати са следните: По БЕЛ имаме 80 точки, което се равнява на 5.34 - много добър, по математика резултатът ни е 77,7 точки, което се равнява на много добър 5.21. Като средният за страната резултат по БЕЛ е 4.97, близо 37 единици имаме по-висок резултат ние. По математика резултатът е 4.87, ние отново сме с близо 30 единици над средния за страната", каза още Запрянов.
Отличните оценки по Български език и литература са 318, а по математика - 271.
Последното национално външно оценяване, което предстои е това за седмокласниците. Изпитът по Български език и литература е на 19 юни, а по математика е на 21 юни.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини