Как да живеем в меден месец завинаги

Меденият месец е шанс да останете насаме със съпруга си, да създадете прекрасни спомени и да започнете брака си по позитивен начин. За съжаление понякога това остава най-щастливото време в живота на двойката. Но можете да удължите блаженството на медения месец и в брака си като следвате някои лесни стъпки, поддържащи свежестта на любовта от първите месеци.

Върнете се в спомените се в тази седмица (или две, ако сте били късметлии). Може би сте заравяли пръстите на краката си в пясъка и сте пиели коктейли. Може би сте се сгушвали до огъня след дълъг ден по склоновете или сте се потапяли в джакузито. Където и да сте били спомените от медения месец вероятно ви карат да се усмихвате... и да се чудите как животът е станал толкова сложен и монотонен. Ето как можете да превърнете тези спомени от медения месец в ежедневна реалност.

1. Избягвайте спорове, свързани с парите

Специалистите ни напомнят, че финансовите проблеми са в основата на много спорове в един брак. Но на медения месец парите не са тема за свада. Това обикновено се случва, когато бракът напредне и житейските отговорности започнат да се трупат. Въпреки че не можете да игнорирате финансовите въпроси изцяло, е важно да се уверите, че сте на една вълна, за да избегнете чести спорове.

2. Упражнявайте прощаване.

На медения си месец сте били по-склонни да прощавате на съпруга си, отколкото сега, нали? В тези първи седмици след като сте казали “Да.” Сякаш съпругът ви не е грешал в нищо. След това неговите недостатъци и грешки сякаш внезапно са се увеличили. Върнете се във времето, когато неговите малки особености са били привлекателни и не дразнещи и когато “Извинявай” е било края на спора.

3. Уреждайте си срещи всяка седмица

Експертите подчертават важността на ежеседмичните срещи със съпруга ви. Посвещавайте по един час на седмица за интимна среща и един час на седмица за емоционална среща. Емоционалната и физическата връзки са еднакво важни в брака, затова трябва да се занимавате и с двете редовно. Ангажиментът с времето е минимален, когато осъзнаете, че тези срещи помагат да избегнете наистина значителни брачни проблеми.

4. Уреждайте си събрания всяка седмица

Отделяйте по 30 минути до 1 час на седмица, за да обсъждате това как се поддържа семейство. Говорете си за графиците, финансовите ангажименти, очакванията, специалните случаи и други значими теми. Искате да се уверите, че всички са на една и съща вълна. Това събрание помага да изолирате по-дълбоките теми и окуражава семейството да се справя с предизвикателствата заедно, особено да помага на всички да избягват внезапни спорове, които отнемат искрата от брака.

5. Правете много секс

Не е тайна, че меденият месец ни подканя да се отпуснем, да се отърсим от ежедневното бреме и наистина да се свържем с партньора на емоционално и физическо ниво. Това означава много секс. На един меден месец двойките споделят еуфорично чувство, което наистина ги свързва. Те са фокусирани върху това да се забавляват, да се наслаждават един на друг и да откриват живота заедно като единен отбор. Не подценявайте важността на секса за един здрав и вълнуващ брак.

6. Насладете се на общ интерес

Двойките, които скоро са се върнали от меден месец, са ентусиазирани за бъдещето. Те прекарват време да говорят за мечтите си, за целите и интересите си и са нетърпеливи да се справят с живота си заедно. Определете общите си интереси и отделете време да им се насладите. Независимо дали е пътуване, бейзбол, къмпинг или фотография – ако имате обща дейност, който и двамата обичате, това ще поддържа връзката помежду ви и ще ви дава нещо, което да очаквате като двойка.

7. Разкрасете се

Булките, които се готвят за меден месец обикновено са претърпели много разкрасителни процедури. След това те се прибират вкъщи и понякога попадат в коловоз. Върнете обратно онова туптене на сърцето от медения месец като направите усилие да изглеждате добре за съпруга си. Перфектността не е реалистична и здравословна цел, но все пак можете да си сложите любимата му рокля, парфюм и може би дори цвете в косата си от време на време. Той ще забележи това и ще се чувствате чудесно един с друг, точно както на медения месец.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини