Facebook може да остане без игрите FarmVille и Mafia Wars

Потребителите на най-голямата социална мрежа Facebook могат да бъдат лишени от игрите FarmVille и Mafia Wars. Причината е в разногласия между ръководството на мрежата и компанията-разработчик Zynga.

Zynga е един от най-големите играчи на пазара за развлечения за социални мрежи. FarmVille се счита за най-популярното в света компютърно развлечение, тъй като на него играят над 70 милиона души по цял свят.

Търканията между компаниите без съмнение ще се отрази негативно и на мрежата, и на производителя. Zynga получава платформа, осигуряваща достъп до база от 400 млн. потребителя, а Facebook взима твърде висок процент за предоставяне на услугите.

Именно процентът на отчисленията е причина за скарването. В Zynga са недоволни, че трябва да дават 30% от всичките си печалби, получени чрез системата на Facebook. Размерът на комисионната безрезултатно са обсъждани на среща с ръководството на Facebook. Нещо повече, разработчиците вече обявиха готовност да стартират собствена социална платформа - Zynga Live. Всички нейни игри засега ще бъдат достъпни от Facebook, MySpace, Twitter и други мрежи, но по същия начин на тях ще може да се играе и на сървърите на Zynga.

Впрочем, преговорите продължават и окончателно решение все още не е взето.

Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини