Енергиен и спортен министър на ски откриха сезона в Пампорово

Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма ще се спусне на ски за старта на зимния сезон заедно с колегата си Свилен Нейков. 8 хиляди скиори използваха първия ден на зимния сезон, в който лифтовете работиха безплатно както през деня, така и през нощта.

От нощното спускане по изцяло осветената за пръв път най-масова писта "Стената" обаче не можаха да се възползват всички любители на белите спортове. Точно в разгара на купона на плаца пред хижа "Студенец" се изви страхотна буря. Въпреки острия вятър и резкият спад на температурите, десетки се хванаха на хорото под звуците на гайда № 1 в България Петър Янев. Гайдарят на Валя Балканска подкара най-популярните родопски мелодии и взриви публиката с импровизации на "Джингъл Бел" и "Тих бял Дунав" на каба гайда.

Точно когато студът стана нетърпим и се изви невероятна вихрушка, на импровизираната сцена се появи огненият дует Нина-Николина и Калин Вельов с хитовите си латино парчета. За благополучният и успешен старт на сезона преди това водосвет отслужиха свещеници начело с архиерейският наместник архимандрит Висарион.

В седмицата след официалното откриване цените на ски-картите ще бъдат на промоционални цени с 50 % по-ниски от тези за сезона. Пистите са в перфектно състояние, работят оръдията за изкуствен сняг, за да натрупат необходимата за добър спорт снежна покривка.

Елегантната Цветелина Бориславова и този път не изневери на стила си и се спусна заедно с министрите в златист марков ски екип, подчертаващ фината й фигура.

от Смолян специално за HaskovoNET
Чудомира Щерева

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини