Скандал и изгонен депутат в парламента

Скандал прекъсна дебатите по вота на доверие към кабинета, след като Цецка Цачева отстрани депутата Драгомир Стойнев от Коалиция за България от заседанието на парламента и обяви 30 минути почивка.
Преди това многократно председателят на парламента предупреди Стойнев, че ще го изгони от заседанието, съобщи "Фокус".

"На всички е ясно от какво е продиктуван вотът на доверие – да се прикрие контрабандата в България и да се защити лобизмът. Това е истинската причина за тази паника. Тук сте много, събрали са се, а когато се гласуват важните закони, ви няма. Вотът е за цялостната политика, но в нея влиза ли отделният човек? Какво направихте за него? Абсолютно нищо", заяви по-рано социалистът, който е председател на Комисията по труда и социалната политика.

„Увеличихме средната заплата с 30%, безработицата намаля тройно, 300 хиляди нови работни места. Вие сте първото правителство, което забрави за хората в България. Вие не увеличавате доходите, а само ги намалявате. Увеличихте периода за изчисление на обезщетенията за майчинство. Обричате на мизерия пенсионерите. Обричате на мизерия и бъдещите пенсионери. Г-н министър, защо не говорите за покупателната способност на българина? Как ще обясните поскъпването на парното с 30% през декември”, така се обърна към министър Тотю Младенов депутатът Стойнев.

Той попита за какви реформи говори кабинетът.
„Не можахте една антикризисна програма да напишете. ЕРМ2 (чакалнята за еврозоната - бел.ред.), какво стана? За какъв Шенген говорите? Едни болни биволи не можете да спрете. Добре, че дойдоха хеликоптерите на Румен Петков... Върнете парите от контрабандата, тези 2 млрд. лева са необходими на българския народ. Това не са ваши пари”, викаше червеният депутат от трибуната.

По време на дупликата му Цецка Цачева му отне думата.

Това, което свършихте, е хаос. Объркахте народа и продължавате да внасяте хаос, продължи обаче Драгомир Стойнев. Безработицата се увеличава с над 100 хиляди души. А говорите за социална политика. И се обърна към премиера с думите: „Излезте и кажете, г-н премиер!”, призова Стойнев.
На което премиерът каза нещо от мястото си и се засмя.

"Това правителство е отговорно и то мисли за българския народ, за разлика от вас, и всякакви спекулации и лъжи са безпочвени", каза Светлана Ангелова от ПГ на ГЕРБ. Тя добави, че арогантно и безотговорно се критикува социалната политика на това правителство. Вие се опитвате да убедите хората, че не е постигнато нищо за тези 18 месеца.
„Искам да ви припомня, г-н Стойнев, колко важни промени в трудовото законодателство сме приели за подкрепа на социално уязвимите групи - премахнат е таванът на обезщетенията при безработица, даде пример тя.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини