Нощни фиести, щуро парти и уникален сноуборд парк в Пампорово

Остват броени дни до старта на Pamporovo Freestyle Open 2011.

Най-голямото състезание в България за ски и сноуборд свободен стил се провежда за втори път в курорта Пампорово. Състезателите ще мерят сили в дисциплините Халф пайп и Биг еър за наградата от 2400 лева, като тази година е създадена отделна възрастова група за най-малките спортисти.  

За радост на състезателите, както и всички гости на курорта, условята за спорт в Пампорово са перфектни. Новият снеговолеж увеличи снежната покривка до близо един метър на връх Снежанка. Очаква се да продължи да вали сняг през цялата седмица със средни температури около -2 до -6 градуса, което ще даде отлична възможност за обработка на трасетата. Всички съоръжения в комплекса работят, а пистите са отлично обработени със здрава и стабилна основа от изкуствен сняг, и значително количество горен слой от естествен сняг. От Планинската спасителна служба припомнят, че поради ландшафта си Пампорово не е лавиноопасен, дори и след падналия сега пресен сняг.

Събитието стартира на 25-ти февруари, петък, с официални тренировки по трасетата и ще завърши с парти за добре дошли. Събота ще започне с квалификации на Халф пайп, а следобед и на Биг еър.

Всички съоръжения за състезанието вече са изградени, а ентусиастите, които и досега  имаха възможност да се наслаждават на единствения в България Half pipe, ще могат да използват съоръжението и след края на състезанието, като то ще се поддържа до края на сезона.

Вечерите ще бъдат зрелищни с нощните финали на Биг еър, а след това и грандиозно парти в клуб VIP в курорта с участието на DJ PhaseOne от Sleepwalkingz и обещаващите  DJ Jony  и DJ MK.

Финалът на Халф пайп ще бъде в неделя, последван от почетно награждаване на победителите в дисциплините и мощно парти в клуб VIP в курорта в Пампорово

Организаторите от Свободно Европейско Общество Смолян и партьорите им Пампорово АД и БАССЕС обещават перфектно подготвени трасета, изненади  и много настроение.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини