Триезична интернет страница рекламира туризма в Родопите и Северна Гърция

Интернет страница на български, гръцки и английски език ще разкрива прелестите на туристическите културни маршрути от двете страни на границата.

Уебсайтът,  ще съдържа подробна информация и снимков материал за културни обекти, хотели и ресторанти в Родопския регион и региона на Източна Македония и Тракия, включително Александруполи, Суфли, Дидимотико, остров Самотраки.

Идеята се реализира по проект  „Еврос-Смолян - пътят на културата” , който се реализира от Асоциацията на Родопските общини/АРО/ и гръцкото сдружение на общини и кметства”Еврос”.

Финансирането от над 210 хил. евро е осигурено по европейската програма за териториално сътрудничество България-Гърция.

За да се популяризира културното богатство в областите от двете страни на границата, ще бъдат отпечатани информационни брошури и бюлетин. Проектът, който ще продължи 2 години, предвижда и изготвяне на рекламен CD, както и разпространението му. Част от дейностите включват и рекламни туристически турове в пограничните райони. Предвидени са работни срещи в общините Александруполи, Дидимотико и Самотраки, а гръцките участници ще се включат в подобни форуми в Смолян, Асеновград и Кърджали. Ще се дискутират възможностите за разработване на нови съвместни проекти в сферата на алтернативния туризъм.

По проекта ще бъдат проведени и обучения за лица, работещи в сферата на културния туризъм, което ще има като краен ефект и повишаване на професионалните умения на хората, работещи в сферата на културния туризъм.

В дългосрочен план двете организации са си поставили за цел да продължат да  разработват и реализират нови съвместни проекти по европейските програми.

Чудомира Щерева

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини