Младеж се „засели” в ареста след трети обир за 15 дни

18  годишният Карамфил Терзиев отново е арестуван за 24 часа, след като на 3 март, часове след като излезе от полицейското управление, разби детската градина в родното си село Оряховец.

На 2 март момчето беше за денонощия в следствения арест, заради извършен грабеж на селското кметство. След като разбил вратите на 4 канцеларии,апашът задигнал лаптоп и 13 броя СД-та. Втората взломна кражба младежът направил за по-малко от 48 часа.

Младият рецидивист не ходи на училище, преди време се върнал от гурбет в Гърция, а съселяните му предполагат, че е там е преживял нещо и е получил психични проблеми.

Две седмици преди серията взломни кражби, Карамфил нападнал с електрошокова палка таскиджия и откраднал колата му. Нямал пари да плати за пътуването и затова свалил шофьора по път за село Момчиловци, обяснил по-късно на разследващите. Тогава дръзкият хлапак бил открит и арестуван в селската кръчма.

Полицията в Смолян ще поиска от  прокуратурата този път мярката за задържане на Карамфил да бъде увеличена, за да не направи нови обири. Според разследващите причината младежът да прави трети обир в рамките на две седмици, е мудното съдебно производство.

Чудомира Щерева

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини