Собственикът на телевизия СКАТ поиска Етнографския комплекс на Златоград

Сблъсък на интереси доведе до провал на заседанието на общинския съвет вчера, сред точките на което фигурира и въпросното искане.

Собственикът на телевизия СКАТ иска да стане стопанин на хотел “Александрови къщи” и на механа “Вунцовата воденица” през следващите 10 години. Валери Симеонов подал предложение до общинския съвет с молба да сключи споразумение за сътрудничество за двата най-атрактивни обекта в Етнографския комплекс на Златоград. Посочил е в предложението си какви вероятни дейности би могъл да изпълни занапред и че те ще надхвърлят 100 000 лева.

Досега двата общински имота се стопанисват от “Бултекс”, чийто собственик е Александър Митушев. Споразумението между община Златоград и “Бултекс” ЕООД за хотел “Александрови къщи”, който по документ се води “Механа Беловидово”, е сключено през 2001 г. Година по-късно е подписано споразумение помежду им и за “Вунцовата воденица”. Въпреки че има още една година до изтичане на втория договор, Митушев е направил оферта за подписване на нови 10-годишни споразумения. Предложил е и конкретна концепция с план-сметка за дейностите, които планира да изпълни през определения период.

Въпросът беше внесен за разглеждане на вчерашното заседание на местния парламент. В дневния ред той бе включен под номер 9. Заседание обаче не се е състояло, защото за първи път, откакто ОбС е в този състав, не се е събрал необходиимя кворум.

Александър Митушев е местен човек. Златоградчани го ценят. Негова е идеята за възстановяването на Ареалния комплекс в сегашния му вид и с дейността си направи града известен у нас и в чужбина. Валери Симеонов пък е собственик на медия, с чието отношение съветниците се съобразяват, предвид бъдещите си политически изяви. Местни политици смятат, че повечето съветници нямат още изградена позициия за въпросната сделка, защото им е трудно да изберат на чия страна да застанат и че това е причината да провалят сесията.
в."Отзвук"


Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини