Нова ера в обувките на висок ток

Френският дизайнер на обувки Кристиан Лубутен (Christian Louboutins) е решил да изненада дамите с поредния чифт уникални обувки. Този път обаче 47-годишния дизайнер определено е прекалил с височината на тока.

Новият модел обувки Christian Louboutins са вдъхновени от балета. В основата им стои идеята за балетната пантофка, но тя е комбинирана с ток, който е висок точно толкова, колкото е цялото стъпало на крака. Дамата, която носи тези обувки, ще трябва да бъде изправена на пръсти през цялото време.

Всъщност, едва ли е възможно някой, различен от балерина, да успее да се задържи изправен на подобен ток и извивка на стъпалото дълго време, а за свободно разхождане по улицата и дума не може да става.

Може да бъдем сигурни обаче, че Лейди Гага ще се помъчи да носи този вид обувки, колкото и да са й неудобни. Тя е известна със страстта си към ужасно високи и невъзможни за носене обувки.

Всички пари от продажбата на новия модел обувки на Christian Louboutins, които са инкрустирани и с камъни Сваровски, ще отидат в помощ на английския Национален балет. Без събиране на нужните средства, балетът няма да може да осъществи заплануваното турне, тъй че дизайнерът е решил да им помогне.

Лубутен споделя, че е посветил новите обувки на балерините, тъй като именно те са го вдъхновили.

„Токът ще доближи балерините по близо до небето, по-високо, отколкото всяка друга жена е била.”

Балерини от трупата споделят, че е истинско предизвикателство да танцуват с тези обувки, но си заслужава да опитат.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини