Затворник се изгуби в гората уплашен от мечка

Уплашен от мечка затворник се загуби в гората и вдигна на крак охраната на затвора в местността „Герзовица” край Смолян.

Това е равносметката от случайната среща със звяра на 35 годишния Смаил от Пловдив, който излежава присъда в поправителното заведение.

Историята се разиграла като  в истински американски екшън, но така и не станало ясно дали не е спретната по сценарий със сюжет ”Очите на страха са големи”.

Случката се разиграла преди дни в района на село Мугла, където затворническото общежитие поддържа летен бивак за овцете и кравите на мандрата си.

„Пастирът”Смаил пасял добитъка, когато изведнъж чул страхотен шум от чупене на горски клони. Вцепенен от трясъка сред дърветата, той изведнъж видял изправена на задни лапи огромна черна мечка.

Зарязвайки животните, затворникът хукнал през глава в обратна посока и се спрял чак когато капнал съвсем. Едва тогава осъзнал, че никой не го гони, но пък е попаднал в напълно дива и непозната местност. След   лудешкия  бяг, той бил спрял  чак в района между селата Киселчово и Мугла, което е поне на 7-8 км. от злополучната среща със звяра.

Няколко часа отчаяният затворник се лутал из планинските дебри, докато срещнал горски работници, които му се притекли на помощ. Единствената молба на Смаил била да кажат на затворническата охрана, че наистина са го намерили в гората, за да не го помислят за беглец.

Когато униформените пристигнали, се оказало, че след като зарязал стадото, Смаил е липсвал около 5 часа.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини