Бум на контрабандни цигари по празниците

Над 10 хиляди кутии цигари от различни марки без бандерол, са заловени само за седмица на границата, съобщиха от РД Гранична полиция в Смолян.

С най-голямо количество нелегален папирос са заловени двама авери от сливенско на ГКПП Кулата. В двете коли на мъжете по на 29г. и 33г. са открити общо 6400 кутии от марката “Ракел Слимс”.

Цигарите били укрити в двигателните отсеци и тайници по купетата. Други 2000 кутии от марките „Ракел Слимс” и  „Голд Моунт” са заловили митничарите под капака на двигателя и в тайници по купето на "Фолксваген" Пасат, собственост на 28 годишен мъж от старозагорския град Гурково.

Ден по-късно, близо 1000 кутии от марките  “Royal blue” и “Royal lights”  са иззети на ГКПП – Илинден от лека кола „Пежо”.

По всички случаи са заведени заявителски материали, а за кондрабандата на над 3700 кутии, заловени на ГКПП Кулата е уведомена и Окръжната прокуратура в Благоевград. В микробуса на 23 годишен новозагорец, в специално изградени тайници са открити 3710 кутии от марката “Ракел Слимс” .

 Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини