Есента ни предизвиква за нови прически

В последните дни на прекрасното лято 2011 и напускащите ни слънчеви лъчи все повече дами решават, че е време за нова фризура. Дали заради сезонните промени, дали заради нови начинания, или просто за разнообразие, все повече представителки на нежния пол се насочват към любимото си фризьорско ателие или най-близкия коафьорен салон. Актуалните тенденции се наблюдават в няколко направления. Част от тях познати, други изненадващо провокативни.

Лидер за есенния триместър се очертава за пореден път да бъдат т.н. "пластове". Перфектен момент за промяна, чрез който косата да бъде елегантно етажирана, а освен това да бъдат премахнати изгорелите краища – било то от летните лъчи или от обработката с преси, маши и други различни технологии за примамване на мъжките погледи през лятото. Стандартна и традиционна прическа, но винаги актуална. Отива на почти всеки тип коса, а и внася разнообразието, което винаги е толкова желано от дамския колектив.

Не по-малко предпочитана прическа през есента е ефирно спусната коса. Тя може да се опише с три думи – лъскава, гладка и права. С помощта на балсам за изправяне, няколко фибички за разделяне, гребен и серум за блясък – изтощената от летни жеги коса придобива неподозирани висоти и се отличава с една нехарактерна иновативност, въпреки на пръв поглед лесната технология за постигането й.

Не губи позиции и традиционният кок – тип балерина. Този стайлинг се прави на суха коса. Най-добре да не е мита от поне ден, за да получим по–сполучлив ефект. Преди да се повдигнат кичурите, може да се направят така любимите и обичани от много дами - "вафлички" с помощта на преса. След това вдигаме косата на висока опашка, като преди това я напръскваме със спрей за фиксация. После увиваме опашката, а за финал закрепяме с фибички или фуркети. Този тип фризура е подходяща както за ежедневие, така й за по-важно и отговорно мероприятие.

Свежо предложение, с което може да допълним многообразието от прически, е така наречената "наполовина вдигната коса". Отново косата трябва да е суха, впръсква се спрей за обем в корените или пяна с фиксиращ ефект. Използва се сешоар след нанасянето, за да се постигне максимално добър обем. Захващат се с гребен кичури от предната част на главата, разресва се назад и прецизно се закрепва с фиби. Косата, която е прибрана назад, трябва да покрива горната част на главата. Завършваме със спрей за блясък. Изключително подходящ, красив и готин стил за есента. Излъчва много женственост, разкрива неподправено очарование и много съблазън. Гаранция за стил и грация!

Едно нещо се препоръчва от всички изтъкнати имена в занаята с ножица и гребен – "Оставете косата да порасне!". Именно сега идва време за по-дълги коси, плавно разпилени къдрици или ефирно пуснати прави кичури. Независимо дали на букли, с треси или изправени, мили дами не скъсявайте излишна дължина на вашите коси, освен изтощените краища или цъфналите връхчета. Това ще се оцени и от всеки мъж, защото както всички знаете, те обичат да прокарват леко пръстите си по косата ви, показвайки ви нежност и обожание.

Не се страхувайте да експериментирате през есента – сега е моментът за един нов зашеметяващ стайлинг, свежа промяна и модерна пленяваща визия!

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини