Нов обвинителен акт за данъчни престъпления за над четвърт млн.лв. срещу затворник

Окръжна прокуратура в Смолян внесе обвинителен акт за тежко данъчно престъпление срещу 43 годишния Владимир В. от доспатското село  Чавдар. Той вече е осъждан за данъчни престъпления и в момента се намира в затвора, където изтърпява наказание "лишаване от свобода".

Според обвинението, чрез фактури с невярно съдържание, мъжът е успял да спести плащането на над 255 хил.лв. данъци.

Престъплението е извършено в периода от януари 2008 г. до април същата година, при условията на продължавано престъпление.

Той е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, общо на стойност 255 731, 60 лв.

 Обвиняемият е потвърдил неистина в годишни данъчни декларации по чл. 50 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица, в справки декларации по Закона за данъка върху добавената стойност и е използвал документи с невярно съдържание – данъчни фактури. Доставките, които са отразени във фактурите, в действителност не са се състояли.  

Причинени имуществени вреди на Републиканския Бюджет в размер на 255 531,60 лв., от които 72 000 лв. данък върху добавената стойност и 183 531,60 лв. годишен данък по чл.48, ал.1 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

При доказване на вина за извършените престъпления предвижда наказание лишаване от свобода за срок от три до осем години и конфискация на имуществото на виновния. 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини