Първанов: Борисов заграби цялата власт, започна лична война с мен. Преглед на националния печат

„Труд": Първанов: Борисов заграби цялата власт, започна лична война с мен

„Свидетели сме на ново издание на импийчмънт, кампания за тотална дискредитация, чието дъно е създаването на временна парламентарна комисия начело с Яне Янев". Това заяви бившият президент Георги Първанов на специална пресконференция в НДК, на която присъства и неговият вицепрезидент Ангел Марин.
„Бойко Борисов и неговият оръженосец Яне Янев залагат изключително опасен прецедент. Атаката е срещу нас двамата (б.р. с Марин), но по логиката на ГЕРБ подобен натиск може да се осъществява и срещу действащия сега президент Росен Плевнелиев. Целта е да се покаже къде е мястото на президента независимо от личността. Думите са на Иван Костов от времето на поредното искане за импийчмънт", допълни Първанов.

„Дума": 30 милиона лева за здраве се губят в МЗ

От общо 340 млн. лева, прехвърлени от НЗОК към МЗ за 2011 г., не става ясно как са разходени 30 млн. лева. Шест папки с обясненията на здравния министър за какво са отишли парите от трансфера от НЗОК към МЗ представиха вчера от Българския лекарски съюз (БЛС). В тях има точна информация за какво са похарчени 256 млн. и 168 хил. лв. до 31 октомври м.г. Според изчисленията на БЛС за средномесечен разход, остава неясно за какво са похарчени 30 млн. лв.
От здравното министерство веднага побързаха за замажат гафа: "Предоставените на БЛС данни действително са за 256 млн. лв., тъй като са дадени към 31 октомври 2011 г., тоест преди приключването на м.г.", обясниха оттам в опит да прикрият следите. От ведомството допълниха, че справка за останалите 80 млн. лв. щяла да бъде предоставена след приключване на годишния финансов отчет в МЗ, което ще стане в началото на март.

„Труд": Оли Рен: Поправяте неравновесията, но е рано за изводи

България поправя макроикономическите си неравновесия от предходните години, но още е рано да се каже дали икономиката й е свободна от рискове, заяви днес еврокомисарят по финансите Оли Рен представяйки февруарската икономическа прогноза на Брюксел.
"В България неравновесията се коригират, но още нямаме пълна картина", каза Рен.
Прогнозата е в контраст на доклад на комисията от 14 февруари, който подреди страната ни сред 12 членки на ЕС с потенциално рискови макроикономически неравновесия като хронично големи текущи дефицити, висока задлъжнялост на частния сектор, разминаване между заплащането и производителността на труда.

„24 Часа:" Хепиенд за братята Маргини - невинни

Край на една от най-дълго следените съдебни саги - братята Красимир и Николай Маринови са невинни. Вчера Върховният касационен съд окончателно оправда Маргините по обвинението, че са подготвяли убийствата на Иван Тодоров-Доктора, ген. Любен Гоцев и бизнесмена Никола Дамянов.
Според прокуратурата между юни и септември 2005 г. братята са поръчали трите екзекуции за изпълнение на Бисер Илиев, Стефан Рангелов, Веселин Тошев, Иво Карагеоргиев и брат му Светлин, който почина по време на делото. Петимата се заели с подготовката, проучили маршрутите и навиците на трите жертви и си набавили оръжие.
Маргините бяха задържани на 25 октомври 2005 г. и след неколкомесечен престой в ареста бяха пуснати с по-леки мерки за неотклонение.

„Стандарт": Брюксел ни погва за "Непобедимите"

Брюксел може да глоби България заради "Непобедимите 2". Причината са снимките на Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Жан-Клод ван Дам и компания в Деветашката пещера. Международни организации за защита на прилепите подали сигнал в Генералната дирекция по околната среда на Еврокомисията, че кинаджиите са пуснати в пещера в защитени зони по Натура 2000 без екооценка за вредите. Брюксел е започнал разследване по случая, съобщи Добромир Добривов от "Зелени Балкани". До края на февруари екоминистерството трябва да внесе обяснения по случая в ЕК.
Междувременно Плевенският съд обяви за незаконни двете разрешения на РИОСВ за снимки на холивудската продукция в Деветашката пещера през есента. Екоинспекцията не е направила задължителната оценка за съвместимост.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини