Цигански Ромео предизвикал клането в Република

Закланият Симеон

17-годишен любовник бил причината за ромското клане което два рода си спретнаха на улица „Картечар“ в кв. Република. 17-годишният Ибрям прелъстил 20-годишна мома, която се изнесла да живее при него. От това прекипял баща и, 43 годишният Михаил, който вчера сформирал 3-членна наказателна команда и тръгнал на саморазправа. Намерил бащата на Ибрям, 40 годишния Симеон и след като го посякъл през главата, го наръгал в гърба. Ножът пробол и белия дроб. Хасковските хирурзи отървали мъжа на косъм, след спешна животоспасяваща операция.

Касапницата започнала малко преди 20 часа. „Нахлуха в къщи и почнаха да ме бият. Пред бабата, жената и децата. Бяха с нож и верига“ разказва Симеон, лежащ ни жив, ни умрял в хирургично отделение на хасковската МБАЛ. Михаил бил придружен от аверите си Баасак и Хасан. По думите на потърпевшия, нападателите не казали нито дума само налагали и мушкали. А пък с Михаил били приятели и ортаци отдавна. „Приятелството ни умря!“ категоричен е наръгания Симеон. За малко и той да отиде след приятелството.

Докато говорим в стаята се изсипват 4 момченца. Единият от тях е Ибрям, с едва наболи мустачки и вид на ученик от прогимназиален курс. Не говори много, само гледа изплашено. Баща му видимо се отпусна при идването на сина. Във въпросната вечер, Ибрям и невестата му ги нямали в къщи и това може би спасило трагичната развръзка.

Ибрям се харесал със 20 годишната Зайрие и били заедно от няколко месеца. Бащата не одобрявал връзката. По непотвърдена информация, девойката била обещана на друг.

Нападателите са задържани. По случая е образувано досъдебно производство. Пострадалият Симеон е стабилизиран и вече няма опасност за живота му.

Г. Христов

Освен прободна рана в гърба, има и прорезна на главата
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини