Взривен автобус с израелци в Бургас. Предупредили са ни за атентат на Хизбула в България!

снимка БГНЕС

Автобус, пълен с израелски туристи, е бил взривен на летището в Бургас, предаде БНТ.  Пред местния сайт burgas24.com кметът Димитър Николов заяви, че е взривен автобус с израелски граждани.

По неофициална информация има и загинали, към момента има установени 3-ма загинали по информация на МВР. AFP също съобщава за трима загинали и поне 20 ранени. 

Предполага се, че израелските туристи са пристигнали с полет на "Еър Виа" от Тел Авив. Справка в сайта на летището показва, че самолетът е кацнал в 16 часа и 50 минути.

Общо са горели 3 автобуса на паркинга на летището, а в момента към мястото на инцидета пътуват всички налични линейки от Бургас и района и екипи на полицията. 

Според БНТ взривът е станал на Летище Бургас малко след 17:30 часа. Екипи на "Бърза помощ" вече са на мястото на инцидента, а местните болници са в готовност да поемат веднага пострадалите. 

Полицията смята, че става въпрос за атентат, съобщава bTV.


В началото на годината израелски медии съобщиха, че се подготвя голям терористичен акт на ливанската групировка "Хизбула" срещу израелски туристи в България.

статия от 05.01.2012г. http://www.dnes.bg

Информация за подготвяни терористични актове срещу израелци по летищата в Европа и на първо място в София са получили израелските служби за сигурност, съобщава сайтът cursorinfo.co.il.
Според официални източници шефът на управлението за сигурност в израелското транспортно министерство е помолил европейските си колеги да засилят мерките за сигурност на полетите, с които пътуват израелци. 
България се оказала в центъра на подготовка на евентуален терористичен акт поради многото израелци, които посещават зимните курорти в страната, както и други туристически обекти. 
Агентурната информация била предадена от израелските служби за сигурност на българските им колеги, пише сайтът Izrus, като се позовава на Walla!.
Военни източници уточняват, че терористичните актове се под
готвят от групировката Хизбула в навечерието на четвъртата годишнина от ликвидирането на лидера на военното крило на организацията Имад Мугния – 12 февруари, пише сайтът.

Междувременно правителствената пресслужба съобщи, че нашите спецслужби не разполагат с информация за подобен терористичен акт. 

Във връзка с публикувани статии в израелски медии, че на територията на България се подготвя мащабен терористичен атентат, информираме, че българските специални служби не са получавали и не разполагат с информация за подготвянето на подобен акт, се казва в съобщението.


Снимка: e-burgas.com
Източник: investor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини