Ford Mondeo Coupe

Ford увеличава семейството на Mondeo с един изцяло нов член – версия купе.

Mondeo Coupе ще бъде с четири връти в стила на Volkswagen CC. Купето ще бъде на върха на моделния ред на Ford, като ще се превърне във флагман на марката. От Ford заявяват, че купето на Mondeo ще комбинира привлекателен дизайн и високи технологии, като ще предлага безупречно поведение на пътя и завиден комфорт.

Както се вижда от снимките дизайнът на купето е доста различен от този на седана. Очевидно стилът е повлиян от концепцията Iosis. Покривът се спуска стръмно назад и създава динамичен профил. Радиаторната маска е много голяма, отворите за въздух са огромни, триъгълни с хромирана рамка. Арките над колелата са изтеглени и придават спортен вид на колата.

Задната част е в стила на типичен хечбек, а пространството в купето е достатъчно за луксозното настаняване на четирима пътници. Задните две седалрки са също индивидуални, както и отпред.

Оборудването на колата ще бъде като за флагман, с всичко с което във Ford днес разполагат. Окачването ще бъде ново, с електронно регулируеми амортисьори, като водачът ще избира между режим Sport или Comfort.

Двигателите ще бъдат най-доброто което познаваме сега от различните модификации на Mondeo, включително новият дизелов агрегат с обем 2.2 литра и мощност 175 к.с. който сега се монтира на Titanium X Sport, както и турбобензиновият двигател с обем 2.5 литра и мощност 215 к.с.

Много вероятно колата ще има и вариант с новата скоростна кутия на Ford Powershift с два съединителя. Очаква се купето на Mondeo да бъде екипирано и с технологията stop-start.

Може да се очаква появата на новия модел на Ford към 2011 г., а прогнозираната цена е около 35 000 евро.
Източник: automedia.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини