Подп. Димитър Кацаров изпрати военните ни за Афганистан със специално поръчение

Изображение 1 от 4

    Военнослужещи от 101-ви Алпийски батальон в Смолян заминават на единайста поред мисия в Афганистан. Екипът от съветници и групата за непосредствена охрана бяха изпратени днес с официална церемония пред катедралния храм "Свети Висарион Смолянски".

    С военен и църковен ритуал на площада пред катедралния храм "Свети Висарион Смолянски" изпратиха смолянските военни, които участват в 32-рия контингент от Българската армия в мисията на НАТО "Решителна подкрепа" в Афганистан. Архиерейският наместник архимандрит Висарион отслужи тържествен водосвет и благослови военнослужещите.
     

    „Ние водим специфична подготовка, която смело мога да кажа, че е много добра база, за да може вие, във вашата специализирана подготовка, да надградите и да бъдете готови да действате при суровите климатични условия където отивате. Ние като военнослужещи изпълняваме волята на българското правителство, където заедно с коалиционни партньори, помагаме на една държава да съгради държавен ред и сигурност“, каза в словото си подп. Димитър Кацаров - командир на 101-ви Алпийски батальон.

    Подполковник Кацаров се обърна към преките командири подп. Тодоров, от съвместното командване и капитан Топузов със специално поръчение.
    „От днес вие бъдете за тях като бащи, нека да изпълняват задълженията си, ще бъдете строги с тях, но същевременно се грижете като родители за тях, защото искам след шест месеца, когато Родопа планина тука отново е зелена, когато дойде пролетта, всички да се върнете живи и здрави“, каза шефът на Алпийския батальон и допълни, че е сигурен, че българските войни ще се справят във всяка ситуация във военната обстановка, защото познава лично всеки един от тях.

    32-рият контингент за участие в мисията на НАТО "Решителна подкрепа" е с обща численост 110 военнослужещи и е подготвен във военно формирование 48430 в Стара Загора. Там утре също ще има тържествен ритуал по изпращане на контингента в Афганистан.

    СмолянБГвести.нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини