На пазара излиза неттоп и от Elitegroup

Покрай нетбукманията хардуерните производители се опитват да оползотворят и настолната ниша за евтини, икономични и малоразмерни РС машини, подходящи за бизнес и домашни потребители с малък бюджет и без големи изисквания към производителността, пише PCWorld.bg.
От дистрибутора Солитрон са съобщили, че на пазара излиза и още една машина от тип "неттоп" - моделът MD100 на Elitegroup.

Конфигурацията на ECS MD100 не се различава особено от приетата вече за стандартна при нетбуците и включва 1,66 MHz Atom процесор, 1 GB RАМ памет (DDR2-533) 160 GB хард диск, нископрофилно записващо DVD устройство, вградена графика Intel GMA 950 и набор от най-често използваните разширителни портове и интерфейси.

Това, което привлича вниманието в случая, е препоръчителната крайна цена, а за описаната конфигурация според Солитрон тя е $246 (с включен ДДС).

От Elitegroup обаче подчертават и други достойнства на машината, като сред основните са малките размери (DTX форм фактор, който е с почти 90% по-малък от стандартния ATX), ниската енергоконсумация (която според официалните спецификации на MD100 е 35 W) и тихата работа (до 28 dB).

Производителят по принцип предлага и малко по-мощна конфигурация (MD110) с двуядрен Atom, като може да се инсталира и стандартен 3,5-инчов хард диск с капацитет до 1 TB, а обемът на RAM паметта да бъде разширен до 2 GB.
Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини