Двете бебенца Радина и Денислав от Смилян заминават за Турция, стотици дариха за лечението им

Изображение 1 от 2

    Мащабната кампания за набиране на средства за лечение на двете бебенца от смолянското село Смилян отбеляза изключителен успех и само за месец бяха събрани почти 13 хиляди лева. Дo 31.12.2019 бяха събрани 12 912 лв, като на всяко семейство са връчени по 6456 лв.

    За първите три дни от новата 2020 са постъпили нови 2300 лв.

    „Подкрепата за малките ни герои не спира и през новата година. Днес постъпи ново дарение от 700 лв. от анонимен дарител за лечението на Радинка и Денислав. С това сумата събрана през първите три дни на 2020 г. вече възлиза на 2300.00 лв. Благодарим ви за големите сърца!“, каза секретарят на читалище „Проф. д-р Асен Златаров“ в селото Илия Годев, който е сред основните организатори на инициативата.
    Двете семейства заминават за клиниката в Истанбул на 6 януари, където ще започне първия курс на лечение на дечицата. 8- месечния Денислав Сираков и 10 -месечната Радина Колаклиева страдат от сериозни заболявания, лечението им в Турция е непосилно за семействата, а съдбата им трогна стотици. Дарения са направени както от хора, така и от фирми, учреждения, служители на държавни институции и българи в чужбина.

    Връчените суми на 31 декември ще покрият разходите за първия двуседмичен курс на лечение за всяко от двете деца, като продължава кампанията за набиране на средства за следващите курсове за лечение. Едно от семействата вече е направило постъпка за откриване на дарителска банкова сметка, която ще бъде публикувана допълнително след приключване на процедурата.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини