Голям турнир по тенис на маса организират в помощ на двете бебенца от Смилян

По инициатива на млади бащи от село Смилян, читалището, кметството и училището в смолянското село организират благотворителен турнир по тенис на маса. С тази спортна порява продължава кампанията за събиране на средства за лечението на 10 -месечната Радина Колаклиева и 8 -месечния Денислав Сираков от Смилян.

Двете бебенца страдат от заболявания, за лечението на които средствата са непосилни за семействата ми.
Благотворителният турнир е част от втория етап на кампанията за събиране на средства в помощ на лечението на двете деца, стартирал на 2 януари 2020 г.

В рамките на първия етап на кампанията бяха събрани 12 912 лв., връчени на семействата на на двете дечица, които на 06.01.2020 г. за заминаха за първи курс на лечение в Истанбул.

Турнирът ще се проведе в сградата на Физкултурния салон на училището в с. Смилян и в зависимост от броя записали се участници, на случаен принцип ще бъдат сформирани състезателните групи, които ще се състезават на 4 оборудвани тенис-маси.
На 13.01.2020 г. ще бъде ясен регламентът, а записванията ще бъдат отворени на 14.01.2020 г. като крайният срок за записване е 23.01.2020 г.
Турнирът ще е в две възрастови категории-участници от 8г до 15 години и над 19-годишна възраст.

Такса за участие съответно ще бъде по 5 лв. до 19 г и по 10лв. за играчите над тази възраст, като вход за зрителите е такса от 2лв.

Всеки участник в турнира сам осигурява хилка за участието си, обявиха организаторите и допълват, че осигуряват оборудвани тенис-маси, съдии и пинг-понг топчета, в края всеки участник ще получи благодарствена грамота за участието си в турнира.


СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини