Недялко Славов за 3 март: Свободата е постигната с много жертви и страдания, получихме я даром, дали осъзнаваме стойността й?

УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ НА ОБЛАСТ СМОЛЯН,

Честваме 142 години от възстановяването на Българската държава!

Освобождението на България след петвековно иго е основание за празник и национална гордост! Затова Трети март не е обикновена дата в календара, 03 март 1878 година е ден, изпълнен с дълбок смисъл и съдържание, както за историята, така и съдбоносен за бъдещето на страната и нацията ни!

Поколения българи се противопоставяха на османското подтисничество, даваха живота си в стремеж да запазят принадлежността си към българския народ, проляха кръвта си по бойните полета, за да извоюват Свободата – така жадувана и постигната с много жертви и страдания! Но никой от тях не се замисли за цената и всеки беше готов да я плати в името на това българският род и родина да пребъдат! Защото те съзнаваха, че Свободата е ценност и действие, че за нея трябва да се полагат усилия! Получили я даром, дали осъзнаваме и ние стойността й днес!? Дали и ние сме готови да поемем отговорностите и дълга, които са обвързани с нея!?

Нека в днешния ден на национална гордост и почит към героите загърбим егоизма и се замислим как да потребяваме свободата си за постигане на национален просперитет и личностно израстване!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Недялко Славов, областен управител на област Смолян

3 март 2020

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини