Осъдиха двамата турски тираджии, отказали престой на паркинга край Узунджово

Двама турски шофьори са осъдени за неизпълнение на полицейско разпореждане за престой на буферен паркинг край хасковското село Узунджово, съобщиха от прокуратурата.

Единият е 47-годишен мъж. Той е осъден за това, че на 26.07.2020 г., около 18:50 ч., на автомагистрала „Марица", до пътен възел Димитровград, противозаконно попречил на орган на властта — двама младши автоконтрольори да изпълнят задълженията си. Униформените имали ангажимент да подпомагат и насочват водачите на товарни автомобили, извършващи международен превоз към буферния паркинг. Водачът на тежкотоварен автомобил „Волво" отказал да отбие към бившето летище Узунджово и дори спрял напречно на пътните платна и възпрепятствал движението.

Турският гражданин е осъден на 6 месеца условно с изпитателен срок от 3 години. Присъдата е наложена по споразумение на Районна прокуратура - Димитровград и защитата на обвиняемия.

Другият провинил се водач е 30-годишен мъж. Той извършил нарушение на 25.07.2020 година на пътя край димитровградското село Крепост. Отказал да напусне района на автобусна спирка и да предостави документите си за самоличност – лична карта, паспорт и шофьорска книжка, както и да продължи движението си към обособен буферен паркинг в бившето летище Узунджово.

Турският гражданин е отнесъл глоба в размер на 2000 лева. Неговото наказание също е наложено по споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия.

Двете определения на Районен съд – Димитровград са окончателни.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ко
    колега
    8 -4
    17:15, 4 авг 2020
    Отказали са да финансират ГЕРБ.
  • 2
    Го
    голям праз
    4 -5
    17:30, 4 авг 2020
    Осъдили единия условно , другия с глоба, която няма да плати. Голям праз. Ебах ти и съдебната система. Язък си за кметицата и зам. кметицата на район Младост , има да гният горките в ареста.
  • 3
    Ko
    Ko?
    6 -5
    18:00, 4 авг 2020
    Този паркинг е едно насилствено остъргване на пари от превозвачите! Който не се подчини на рекета - съд! Ама иначе митничарите и паспортаджиите бяха лошите, дето си искали кафе.. Някой ще каже - това тук е законно.. да бе, узаконено е, ама къде потъват тия пари? Къде потъват парите от "златния гьол"??
Последни новини