ДПС атакува на два фронта. Преглед на печата

Вчерашните протести и първият работен ден на депутатите от новия парламентарен сезон са сред водещите теми в днешния печат.

"Свирепи, и то от рано сутрин, и дистанция, но идеологическа, не медицинска", гласи заглавието на водещата публикация на "24 часа". Всекидневникът коментира, че това е бил най-лютият протест от Виденов насам и допълва - газ, павета, бутилки и яйца в обсадата на парламента.

"24 часа" отбелязва, че ГЕРБ събра необходимите подписи за нова Конституция. ДПС от своя страна настоява за "експертен кабинет след бърза оставка и на Радев, и на Борисов", а президентът е наредил на парламента да няма ново правителство в това Народно събрание, посочва изданието.

"ДПС атакува на два фронта", пише по темата "Труд". Вестникът обяснява, че "за първи път Движението за права и свободи поиска оставката на премиер и президент". Партията настоява и за съставяне на експертен кабинет в рамките на сегашния парламент. "ДПС е за спешни решения в името на мира и сигурността", обяви лидерът на Движението Мустафа Карадайъ, цитиран от "Труд".

 "ДПС официално закрепи властта", отбелязва вестник "Дума". Изданието коментира, че ДПС открито е застанало зад ГЕРБ и официално е уредило оставането им на власт. С откриването на парламентарния сезон Движението обяви, че подкрепя управленската им програма, а парламентът не трябва да се разпуска. Мустафа Карадайъ заяви, че в настоящото НС трябва да бъде съставен експертен кабинет, оглавяван от най-голямата партия, посочва "Дума".

Вестник "Земя" акцентира върху думи на президента Румен Радев от парламентарната трибуна - "Бягството няма да ви спаси, истинският парламент е отвън", посочи държавният глава, а групите на ГЕРБ, патриотите и "Воля" демонстративно напуснаха НС. В своята реч Радев заяви още, че оставките на премиера и главния прокурор са неизбежни, допълва изданието.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    1 -2
    08:52, 3 сеп 2020
    Снощи заптиетата в София ядоха як бой.
Последни новини