В Пампорово мерките се спазват, в това се увери лично министърът на туризма

Изображение 1 от 3

    "Всички изисквания, разписани от здравните власти и Министерството на туризма, се спазват и това е най-важно - да пазим живота и здравето на туристите и те да са спокойни, когато идват в нашите места за настаняване. Изрично държа лично да проверявам всеки един от курортите, за да са спокойни всички, че няма да допуснем никакъв компромис по отношение на това някой да нарушава правилата, въведени със заповедта на министъра на здравеопазването". Това заяви министърът на туризма Марияна Николова, която инспектира днес как се спразват противоепидемичните мерки в Пампорово. Министър Николова посети както големите хотели в курортния комплекс така и ски зоната.
    Ресторантите в хотелите са готови да заработят с 50% от капацитета си, като там където не може да се осигури дистанция, се търсят алтернативи като изхранване по стаите.
    "Това, което е важно е, че изхранването ще бъде и допълнително осигурено, по моя препоръка, на сменен режим, за да няма никакви рискове. Както и след 22 часа няма да се допускат никакви гости на хотела в местата за хранене", посочи Николова.
    На празниците гостите на хотела ще могат да продължат празненството в тесен семеен кръг по стаите си. "Благодаря на щаба и здравните власти, че все пак се направи тази глътка въздух, така че все пак да допуснем гостите на хотела да се изхранват до 22 часа, с цел да не се организират групови партита. Предписанията важат засега за празниците, следим обстановката всеки ден, виждате, че тя е динамична. Нашият бранш най-много пострада и аз искам да имаме ски сезон, но той да бъде обезопасен. Ако осигурим това необходимо спокойствие на туристите, аз вярвам че всички ще дойдат в планината, защото тя дава спокойствие и закаляване, от което всички ние се нуждаем", каза още Николова.
    Тя заяви, че към момента при резервациите има 70 процента спад. Разчита се основно на вътрешния пазар и съседните балкански пазари. По думите й браншът ще се възстановява от пандемията минимум 2 години.

    Величка Петкова
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини