За пети път в Полковник Серафимово се провежда фестивал "С песните на Георги Чилингиров"

Изображение 1 от 3

    Зам.- кметът инж. Мариана Цекова откри Националния фолклорен фестивал "С песните на Георги Чилингиров", който се провежда в село Полк. Серафимово за пети път. От името на кмета Николай Мелемов, инж. Цекова приветства серафимовци и участниците във фестивала. "Днес, вие, наследниците на Георги Чилингиров си спомняте за него, почитате неговото дело, пеете в негова памет. Пожелавам ви здраве и с все повече удовлетворение и вдъхновение да организирате този фолклорен конкурс. Успех на всички участници, които ще огласят Родопа планина с песните на Георги Чилингиров", посочи Мариана Цекова. Тя обяви, че в Родопа планина вече има връх, носещ името на освободителя полк. Владимир Серафимов, намиращ се в землището на село Мугла, а решението за това връчи на Радню Шопов от община Брезово, дошъл на празника в родопското село. Кметът на Полк.Серафимово Христо Мусорлиев благодари на читалището, самодейците от Фолклорната група, с ръководител Съби Кайджиев и всички участници за ентусиазма и всеотдайността им към родния фолклор. Той благодари на Община Смолян за подобряването на инфраструктурата в селото. Поздравителен адрес от председателя на Общинския съвет Ангел Безергянов за празника на селото беше връчен на Мусорлиев.
    В памет на полк. Владимир Серафимов и загиналите герои за нашата свобода беше отслужена панихида от отец Димитър Одаджиев. Бяха поднесени венци и цветя.
    На откриването на фестивала и празника на селото присъства и гл.секретар на областната администрация Георги Кисьов. Фестивалът продължи и днес.
    По-рано през деня инж. Цекова присъства на Литургията в манастира Св. Пантелеймон, по повод празника на светите безсребреници Козма и Дамян, а тази вечер ще поздрави и жителите на селата Бостина и Соколовци по повод техните празници.
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини