В Златоград народните избранници положиха клетва и встъпиха в длъжност за мандат 2023-2027

Изображение 1 от 6
    На първото тържествено заседание, свикано от областния управител Захари Сираков, новоизбраните кмет на община Златоград, общински съветници и кметове на кметства встъпиха в длъжност, полагайки клетва пред своите съграждани.
     
    „Изричайки днес клетвените си слова, загърбете личностните противоречия и се обединете около дълга си да работите в интерес на обществото! Предлагайте и подкрепяйте проекти, които водят до просперитет и развитие!“ Областният управител Захари Сираков поздрави новоизбраните управници и им пожела успешен мандат 2023-2027 година. „Пред себе си имате четири години, които да оползотворите за развитието на всички обществени сфери в община Златоград! Бъдете разумни и градивни! На добър час!“
     
    За пети пореден мандат Мирослав Янчев спечели доверието на златоградчани и пое кметския пост на общината. Новоизбраните общински съветници издигнаха кандидатурите на Емил Хумчев и Емилия Кръстева за свой председател. След проведен таен вот, организиран от временна тричленна комисия, с 9 на 8 гласа подкрепа, начело на Общински съвет – Златоград застана Емилия Кръстева. Областният управител Захари Сираков й пожела успех и й повери подписаните от кмета на общината, общинските съветници и кметове на кметства клетвени листове. В заключителната част на първото тържествено заседание беше избрана временна комисия за подготовка на Правилник за организацията и дейността на общинския съвет и общинската администрация, като бяха поставени времеви рамки до 10 декември 2023 година за изготвянето на правилника.
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини