Полицайката от Смолян Добрина Ангелиева издаде дебютната си книга "Една специална библиотека"

Изображение 1 от 2

    "Една специална библиотека" – една наистина специална книга, не само защото нейният автор Добрина Ангелиева, която е служител в МВР, спечели третото място в Националния конкурс „Вие пишете, ние четем“ 2020 на издателство „Библиотека България“, но и защото дебютният ѝ сборник с разкази е подкрепен от Министерство на културата по програма "Помощ за книгата", 2023.
    Неслучайно я нарекохме "Една специална библиотека" и вярваме, че ще бъде достойно и успешно попълнение в нашата колекция за дебютна литература "Лястовици", споделя редакторът Ива Спиридонова. Корицата е дело на талантливата Радмила Иванова.
    Художник на илюстрациите е Елица Димитрова, която не крие радостта си от дебюта на своята майка и доказва, че талантът е наследствен:
    "С безкрайна гордост искам да споделя с вас първата книга на майка ми, която чакам още от дете! Щастлива съм, че вече е възможно повече хора да достигнат до нейния талант.“
    В "Една специална библиотека" има за всекиго по нещо - фентъзи, хорър, хумор и сатира, магически реализъм. Стилът на Добрина Ангелиева разкрива обещаващ потенциал, образите в разказите ѝ са пълнокръвни, тя умее да покаже скритото, да оголи душата на героите си, да предизвика емоция и размисъл у читателя, без да се налага да натрупва излишни думи, без да е необходимо да се изгубим в страниците, а това са все белези на добрия белетрист. Нещо повече – пейзажът у нея не е просто сцена, той също е герой в историите, одухотворен и присъстващ е, такъв, какъвто го помним у големите ни разказвачи от близкото минало. А, оказва се, такива има и днес.
    Може да се срещнете лично с Добрина Ангелиева на 9 декември, 14:00 ч. НДК, Полуетаж Изток, щанд А19, в рамките на 50-ти Софийски международен панаир на книгата.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини