Две сгради в Златоград ще бъдат санирани със средства от Плана за възстановяване и устойчивост

Две сгради от община Златоград са одобрени за финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост - сграда "Албена 28" в град Златоград" - със 122 точки, и сграда "Зора-1" в град Златоград - 116 точки. Двете сгради са събрали най-много точки по критериите на процедурата, съобщиха от общината.
На този етап са одобрени сгради, които са събрали между 115 и 140 точки. Подборът е извършен от оценителна комисия, назначена от МРРБ. Останалите кандидати са в списък с резервни ПИИ. Община Златоград няма отхвърлени проектни предложения.
Очаква се от месец януари 2024 г. да започне подписването на договорите с общините за предоставяне на средствата, които са изцяло безвъзмездна финансова помощ, на одобрените за финансиране сгради. От своя страна общините ще сключат договори със сдруженията на собствениците на одобрените сгради. 
Собствениците на сградите, които са включени в резервния списък от първия етап на процедура "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд“, могат да кандидатстват за финансиране от Етап II. За него е предвиден бюджет в размер на 282 470 400 лева.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини