Трикратната олимпийска шампионка Естер Ледецка идва за Световната купа в Пампорово

Трикратната олимпийска шампионка Естер Ледецка ще участва в стартовете от Световната купа в Пампорово (20-21 януари), съобщиха организаторите.

Чехкинята спечели титлите в паралелния гигантски слалом от зимните игри в Пьонг Чанг 2018 и Пекин 2022. В Корея тя триумфира и в супергигантския слалом в алпийските ски. Ледецка е 4-кратна носителка на голямата световна купа по сноуборд и 3-кратна на малката световна купа в паралелния гигантски слалом. В стартовете от СК има 21 победи и общо 35 подиума. За нея състезанията в Пампорово ще са първи в сноуборда за новия сезон. Досега тя стартираше само в световната купа по ски. През 2018-та година Ледецка спечели паралелния гигантски слалом за СК в Банско, а малко след това триумфира с титлите на ски и сноуборд на олимпиадата в Корея.

Другата голяма звезда при дамите в Пампорово ще е Рамона Терезия Хофмайстер (Гер), която е лидер в генералното класиране за Световна купа в момента и 3-кратна носителка на големия Кристален глобус.

При мъжете голямата звезда в Пампорово несъмнено е Радослав Янков, който е първият българин спечелил голямата Световна купа на ФИС (2016 г). Той взе през 2017-та и малкият глобус в Паралелния гигантски слалом. В момента Янков е осми в класирането за Световната купа в паралелния слалом.

Актуалният олимпийски шампион при мъжете от Пекин 2022 Бенямин Карл (Ав), също ще стартира в Пампорово. Той води в момента в генералното подреждане за СК.

Лидерът за малката купа в Паралелния слалом Даниела Багоца (Ит) също е потвърдил участие в Пампорово. В родопския курорт ще кара и последният носител на голямата Световна купа Роналд Фишналер (Ит).

Заявки за участие са изпратили сноубордисти от 16 държави.

Пампорово приема за първи път стартове от най-високия ранг на ФИС. Организатори са БФСки и Пампорово АД. Двата старта са в дисциплината паралелен слалом и ще се проведат на писта „Стената“, като се очаква за тях да дойдат в курорта гости от цял свят. В момента се извършват дейности по подготовката на финалната зона. Пистата се подготвя под вещото ръководство на директорът на стартовете за Световната купа в Пампорово Виктор Гичев.  Домакините от Пампорово се подготвят да посрещнат по най-добрия начин състезателите от цял свят и гостите на най-мащабната проява в спорта в курорта и региона за 2024 година.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини