Стефан Данаилов отива на избори с Калфин

Спряганият до преди месеци за фаворит за кандидат за президент на БСП Стефан Данаилов ще е кандидатът на червените за вицепрезидент. С кворум от 102-ма, само един против и 101 „за” на заседание на БСП бе одобрена кандидатурата на Данаилов за вицепрезидент на Ивайло Калфин за предстоящите избори на 23 октомври.

"Той никога не отстъпи от своето верую и не отстъпи от Социалистическата партия. Винаги е имал благородството и широтата да отстъпва. Това е най-обичаният човек в БСП. Той е символ на партията, умеейки да пази идеалите ни", заяви Сергей Станишев. Той допълни, че кандидатурата на Данаилов ще даде двойна вяра в кандидатурата на БСП за президентските избори.

"Няма кой друг, освен ние, да спрем арогантното поведение, авторитарния режим, който се насажда и да дадем перспективи на хората", посочи още Станишев. Той коментира, че БСП казва на гражданите: "Предлагаме ви кандидат за президент, който има визията за страната и кандидат за вицепрезидент, който ще бъде яростен защитник на българската култура и духовност. Предлагаме ви най-доброто, което можем да излъчим. Това е най-доброто, оттук нататък всичко е във ваши ръце".

"Стефан Данаилов е политик, Стефан Данаилов е патриот. Стефан Данаилов е държавник. Аз се радвам, че с него заедно ние ще поведем битка за това България да върви по-добре", заяви на свой ред Ивайло Калфин.

"Сигурен съм, че с него ще променим това, което се случва в страната и да покажем, че България може да бъде много по-успешна. Ще се радвам да започнем кампанията със Стефан в най-скоро време", добави още Калфин. "С всички вас се надявам да направим една успешна кампания за България", каза кандидат-президентът на БСП.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини