Сближаваме се с Турция в деня на европейското сътрудничество

Сближаваме се с Турция и през следващия програмен период

За трета поредна година на 21 септември 2014 г. в цяла Европа ще бъде отбелязан Денят на европейското сътрудничество. Целта на кампанията, координирана от Европейската комисия е да се представят на обществеността постиженията от партньорството между европейските държави и региони. От европейските държави България очевидно най-добре си сътрудничи с Турция, защото ще отбележи деня на европейското сътрудничество в Одрин.


Надсловът е „Заедно и в новия програмен период“ съобщават от Съвместния технически секретариат на Програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция, базиран в Хасково. Секретариатът осъществява проекти по програмата в сътрудничество с управляващия орган, българското Министерство на регионалното развитие и турският партньор от Министерството по въпросите на ЕС. В събитието в Одрин са поканени бенефициенти по програмата, ученици и граждани от трансграничния регион Хасково-Одрин, представители на местните власти и журналисти.


Целта на събитието е да популяризира за какво сътрудничещите си страни ще искат пари от Европа през 2014-2020-та година. Това ще са опазване на околната среда, развитие на туризма, младежко включване и подпомагане на предприемачеството. Събитието на 21-ви септември ще включва велопоход и водна регата, които ще имат за цел почистване на замърсени водни и сухоземни участъци, као най-активните участници в събитието ще бъдат наградени. Събитието ще завърши с развлекателна проява за участниците.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини