Двойно повече българи купуват стаж за пенсия. Преглед на печата

Вчерашният разпит на премиера Бойко Борисов в Специализираната прокуратура по разследването срещу Пламен Бобоков за търговия с влияние е един от акцентите за “24 часа“. „Прокуратурата прави публични събития, за да се угоди на президента Румен Радев, който постави въпроса, че няма равнопоставеност в отношението на прокуратурата към неговите съветници и към премиера“, коментира пред журналисти Борисов след разпита. Той е бил разпитван като свидетел по делото за отпадъци и за познанството му с братята Атанас и Пламен Бобокови, уточнява изданието.

Връщат част от мерките при над 200 болни от коронавирус у нас, съобщава "Монитор" като се позовава на думите на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, който вчера заяви, че ако този брой болни се запази по-продължително време, това ще е сигнал, че трябва да се възстановят част от ограничителните мерки. Темата е сред централните и за вестник "Дума".

14-дневната карантина за пристигащите от Великобритания, Португалия и Швеция остава. В момента се уточнява пълният списък на държавите, от които няма да може да се влиза у нас, и страни, от които пристигащите ще подлежат на двуседмична карантина, допълва вестникът.

Вълшебно хапче произвели в Биовет, пише на първа страница "Труд". Властта дала бърза писта на свинското лекарство за Covid-19. Под името HUVE - 19 Ивермектин вече се изпитва клинично върху болни от коронавирус.

Проверка на изданието показала, че е прескочена първа фаза на клинично изпитание на препарата - проверка за токсичност върху здрави доброволци. От Министерството на здравеопазването са отговорили на „Труд“, че препаратът има разрешение за употреба с друго показание, в тази връзка не било необходимо да бъде проведено клинично изпитание във Фаза 1“.

Двойно повече българи купуват стаж за пенсия. Броят на хората, заплатили за него се е увеличил през първите три месеца на тази година в сравнение със същия период миналата. Това показва статистиката на Националния осигурителен институт, предоставена на вестник „Телеграф“.

През първите три месеца на 2019 година откупилите стаж са били едва 112, а през същите месеци на 2020 те са 209. Експерти прогнозират, че ако тази тенденция продължи, хората, които си купуват стаж, могат да надвишат 6000 в края на годината.

Цената на месец недостигащ стаж е 120 лева, което означава, че средно хората са броили около 2500 лева, уточнява изданието.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини