Задържаха експолицай от Смолян за източване на сметки на болни деца

Експолицай с две присъди е задържан за източване на пари от сметки за лечение на децa.

36-годишният Костадин Лазаров от Смолян е заловен при съвместна акция на криминалисти от областните дирекции на полицията в Смолян, Стара Загора и Пловдив. Обикновено измамникът обещавал да дари голяма сума за лечение и убеждавал родителите да му предоставят сметки и данни от дебитните карти.

Заподозряният е задържан в Смолян, приведен е до Стара Загора и му е наложена 72-часова мярка, каза директорът на полицията в Смолян комисар Кирил Хаджихристев.

В началото на юни Лазаров се е свързал граничния полицай Ваклин Дюлгеров от Златоград, чийто 18-годишен син се нуждае от финансова помощ за лечение на тежко заболяване. Лазаров се представил под името Петър Зографски и обещал голямо дарение за детето. Лазаров е имал и съучастник - 44-годишна жена от смолянското село Момчиловци. Тя играела ролята на „секретарка” и надлежно записала данните от дебитната сметка, в която се събирали пари за болното дете. Дни по-късно златоградчанинът не намерил 467-те лева в сметката си и отишъл в банката, където  разбрал, че парите са източени.

Схемата се разигравала през последните 4 месеца в трите области на страната.

Лазаров скоро е излязъл от затвора, където е излежавал 5-годишна присъда за банков обир през 2006 г. в София. Той има присъда и за опит за продажбана чудж апартамент.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини