Евтини яйца за Великден в Смолян

 За поредна година жителите на Смолян ще могат да си купят яйца на ниски цени за предстоящия голям християнски празник Великден, обяви Димитър Бояджиев, собственик на птицеферма в Смолян.

Цените на яйцата ще са между 15 и 18 стотинки, а пунктовете, в които ще се продават ще бъдат разположени в трите основни квартала на града - Смолян, Райково и Устово. Предвижда се тази година се отвори базар за евтини яйца и в Чепеларе, поясни Бояджиев.

Временните обекти за продажба на яйца ще бъдат отворени в събота или неделя, тъй като най-голямото търсене се очаква да бъде до четвъртък, когато по традиция се прави боядисването.

Според него не би трябвало да има увеличение на цените на едро на яйцата за празника, но последната дума пак е на търговците. В момента в търговската мрежа на града яйцата вървят между 0.28 и 0.32лв. за бройка.

Преди Великден производителите продават продукцията под себестойността й и са на загуба, заради вноса на полски яйца. „Сега, две седмици преди празника пък изведнъж  се получи дефицит на яйца, но всичко е от нерегламентирания внос в страната”, коментира още смолянският птицевъд.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини