200 смолянчани се включиха в Световния ден на ходенето в чест на Освобождението на Родопите

За поредна година  и в Смолян беше отбелязан Световният ден на ходенето .

Около 200  ученици, учители, представители от община Смолян и спортни клубове се включиха в инициативата. Примата на лакърдиите Веска Бабаджанкова  „подгряваше” участниците като им обясняваше ползата от ходенето. 

Събитието  е включено  и в спортния календар на Община Смолян. Проявата съвпада и с отбелязването на 101 години от Освобождението на Родопите, а организатори са Българска асоциация „Спорт за всички”, община Смолян съвместно с Туристическо дружество „Карлък”.

Походът започна от пространството пред  кино „Дружба” и продължи до Информационния център „Сосковчето”. Там се проведе томбола и спечелилите получиха  тениски от Международната асоциация „Спорт за всички”. Община Смолян осигури вода за участниците в похода.

Проявата нямаше състезателен характер, а целта на организаторите е всеки да спортува, поне половин час през деня, да се популяризира здравословния начин на живот чрез най-леснодостъпната и естествена физическа активност – ходенето.

В България се провежда ежегодно от 1993 година в цялата страна.

Проявата цели популяризирането на ходенето като ефективна и лесна за практикуване двигателна активност за всички и като великолепна възможност за участие на хора от третата възраст и хора в неравностойно положение, уточняват от Международната асоциация „Спорт за всички.”

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини