Всички абитуриенти от Смолян купонясват в Пампорово

Художествената гимназия без бал, останалите масово в деня на изборите-25 май

Училищата с абитуриенти вече са готови с алтернативни графици за изпращане на зрелостниците и местата, където ще се провеждат баловете, показа справката в община Смолян. Заради съвпада на голяма част от абитуриентските балове с изборите на 25 май, Общината трябва да организира две в едно- нормалното протичане на празника на зрелостниците и изборния ден.

Всички купони на абитуриентите, общо 870 12 класници, ще бъдат в хотели в Пампорово. Досега за балове в Пампорово са дали заявки около 1200 абитуриенти от Смолянско, Пловдивско и от страната, каза шефът на Регионалната туристическа асоциация "Родопи" Пантелей Мемцов пред "24 часа".

СОУ „Св.св. Кирил и Методий” –Смолян официално ще изпраща абитуриентите на 12 май от 12,30 часа в двора на училището, а абитуриентският бал е определен за 25 май в Пампорово. Учениците ще се събират на същата дата в 19.00 часа на площад „Свобода” и ще отпътуват за курорта.

Ръководството на СОУ „Отец Паисий”, че ще изпраща завършващите средното си образование на 16 май, като и те ще празнуват в Пампорово. От школото все още не са уточнили мястото за събиране и изпращане на завършващите.

Професионалната гимназия по приложни изкуства няма да организира бал. Завършването си младите творци ще се отбележи заедно с учителите след защита на дипломните работи, уведомява директорката Симона Савова-Коруева.

Професионалната гимназия по икономика ще изпраща зрелостниците на 25 май. Сборният пункт ще бъде на каскадите на новия център, между 18-19 часа, откъдето всички ще отпътуват до Пампорово.

Професионалната гимназия по туризъм ще изпраща абитуриентите на 15 май от 11.00 часа пред каскадите на новия център, а на 26 май бъдещите спецове по туризъм заминават за купона в Парморово.

Гимназията по строителство е уведомила общинското ръководство, че абитуриентският бал ще имат след 25 май.

ПМГ „Васил Левски” ще изпрати зрелостниците си на 16 май от 11,30 часа в двора на гимназията. Балът им ще бъде на 24 май в Пампорово, като се планира да тръгнат от площада пред община Смолян в 19.00 часа.

ГПЧЕ „Иван Вазов” ще изпраща абитуриентите на 15 май от 13.00 часа , а балът им ще бъде в дните 24-25 май в Пампорово. Изпращането на завършващите ще бъде от 18.00 часа пред катедрален храм „Св.Висарион Смоленски”.

Професионалната гимназия по техника и технологии ще изпраща учениците си на 15 май, а балът е предивден за 24 май, но от техникума не са посочили къде ще се проведе паметното събитие за завършващите, но са уточнили, че сборният пункт е пред каскадите.

СмолянБГвести

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини