Откриват изложба с уникати от природата на Родопите

Изложба „Горски приказки за Родопите“ ще бъде открита в Регионалния исторически музей в Смолян, по повод Международният ден на земята - 22 април.

Фотодокументалната част включва 30 нови фотоса на известния фотограф Емил Енчев. Снимките представят защитени растителни и животински видове от Източните и Западните Родопи.

Фотодокументалната част се допълва с уникална експозиция от разнообразни препарирани животни, декорирани в естествена среда. Изложбата се съпътства и от два документални филма - „Родопите – пътеките на живота” и „Каньонът на водопадите – резерват Сосковчето”.

Емил Енчев е един от водещите български фотографи в областта на природната фотография и популяризира идеята за съхранение на красотата на природната среда. Негови фотоси са публикувани в чуждестранни и български списания, в екологични проекти и образователни материали. Авторът има принос в развитието на познавателния екологичен туризъм и разработването на природния фототуризъм в България. Колекцията от негови снимки могат да се разгледат на интернет страница: www.cometobg.com.

Идейният проект на изложбата е на биолога Михаела Йорданова, а художественото изпълнение е на скулптора Рашо Митев.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини