Община Смолян ще получи 160 хил. за изработване на Общ устройствен план

снимка Строителство Градът

Министърът на регионалното развитие и благоустройството определи поименните списъци на общините, които ще бъдат финансово подпомогнати при изработването на проекти за общи устройствени планове през 2015 г. във връзка с изпълнение на § 123, ал. 3 от Преходните и Заключителни разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията от 2014 година. 

5.3 млн. лв. ще получат 44 общини, които са с потенциал за развитие на туризъм и през 2014 г. са сключили споразумения с Министерство на инвестиционното проектиране, имат сключени договори за изработване на общ устройствен план или са в процедура за избор на изпълнител по Закона за обществените поръчки. Сред тях са четирите общини от Смолянска област- Смолян, Борино, Девин, Чепеларе. Част от средствата ще бдат приведени още тази година за предварителен проект и обществено обсъждане, а останалите през 2016г., когато ще бъдат изплатени и останалите 30% от цялата сума. При сключване на споразумение Община Смолян ще бъде подпомогната със 164 хил.лв, Девин с малко над 140 хил.лв.

Прогнозните суми за сключване на споразумения са изчислени на база одобрена методика. Списъкът на общините може да бъде намерен на интернет страницата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството в раздел Полезна информация или на  http://www.mrrb.government.bg/?controller=articles&id=6509.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини