Смолянски ерген рани изгората си в катастрофа до Татарево

22-годишен младеж от смолянското село Лясково се замеси в тежка катастрофа на разклона за минералнобанското село Татарево късно през нощта на 4-ти срещу 5-ти юли. Шофираният с несъобразена скорост опел на младежа изхвърча от платното на пътя Хасково-Минерални бани и след влизане в канавката, прави няколко кавака встрани и спира по таван. В преобърнатият автомобил остават шофьора и 19-годишната му приятелка от Хасково, която е пътувала с него към курортното селище. След изваждането им са констатирани сериозни травми и по двамата-момичето е с контузия на главата и дълбоки разкъсвания по скалпа и дясната скула. След обработка на раните в хасковското спешно и преодоляване на травматичния шок, девойката е освободена за домашно лечение. Макар и не толкова видими, пораженията по младежа се оказали далеч по-сериозни-има комоцио, контузия на гърди и корем. Настанен е в хасковския ОАИЛ с опасност за живота. Ден след катастрофата състоянието му остава сложно, но вече без непосредствена опасност за живота. От днес младият Ферат е преместен в хасковската Неврохирургия за лечение и наблюдение.

Причините за среднощният инцидент са изцяло в него, категорични са от КАТ-Хасково. Младежът е карал с прекалено висока скорост и е загубил контрол върху возилото още на пътя. Именно в опит да овладее шарещия по платното автомобил се забива в канавката, след което почват преобръщанията.

И 4-годишно момиченце стана жертва на безотговорно шофиране през уикента. В 20.35 часа на съботната вечер в село Длъгнево играещото дете е стъпило на улицата и в този момент е било пометено от забързано Ауди А 4 с хасковска регистрация. Въпреки несъобразената скорост шофьорът успял да предотврати прегазването на падналото дете, но и така му нанесъл сериозни травми. Удареното в главата момиченце е било откарано в хасковската неврохирургия, където е стабилизирана и настанена за лечение, без опасност за живота.

Г.Христов

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини