Родопски гайди превзеха второто издание на международен фестивал в Албания

Изображение 1 от 3

    Гайдарите и младите артисти от МТФ „Фани Бенова“ към НЧ „Христо Ботев – 1871“ в Смолян, очароваха публика и домакини на Втория международен фестивал „От фолклорни до модерни танци и песни“, който се порведе в дните между 27 юни и 1 юли в град Дурас, Албания.

    В рамките на 5 дни деца от цяла Европа имаха възможността да пеят, танцуват, да се забавляват заедно, като тази година преобладаваше участието на състави от България и Полша. Освен с много изяви на сцена, в дните на фестивала имаше много слънце, забава и усмивки. В центъра на Дурас се проведе и парад по улиците на града, в който се представиха всички участници във фестивала. Облечени в традиционни родопски носии, момчетата и момичетата от Смолянската група бяха най-атрактивни, а музакита от каба гайдите закова погледите на всички. Нашата гайда беше интересна за всички , а песента и танца на нашите деца привлякоха като магнит стотици от публиката. Младите артисти от МТФ „Фани Бенова“ направиха фурор във фестивалната вечер. МТФ „Фани Бенова“ заслужено получи диплома и награда за отлично представяне на международния фестивал, като лично директорът и организаторът на фестивала поздрави формацията от Смолян и пожела още много успехи и покорени фестивали.

    За техния успех и представяне заслуги имат хореографите Марияна Йосифова, Теодора Георгиева, вокалния педагог Кристина Владимирова и ръководителите на гайдарските състави към ДЮФА Костадин Илчев и Маргарит Маргаритов. 

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини