Осъдиха смолянчанин, пиян крал два пъти една и съща кола и я удрял

Васил М. От Смолян беше осъден от Районния съд за кражба на кола, деянието е извършено в пияно състояние, чрез използване на техническо средство, като в последствие има настъпила повреда заради пътен инцидент.

На 30 юли и 17 август миналата година 53 годишният мъж отнел лек автомобил „Тойота Рънър“,  като в пияно състояние катастрофирал с колата и причинил имуществени вреди в размер на 3 652 лева. Той е неправоспособен водач. Районен съд-Смолян го е осъдил на една година и осем месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим. Колата била на работодателя му, който често я оставял незаключена на паркинг в Смолян. И при двата случая васил видял старото возило и след здрав апочерпка го отмъквал. Първият път е заловен с 2.39 промила алкохол, а вторият катастрофирал и направил опит да избяга. Тогава отново бил с 2.23 промила алкохол в кръвта.

Васил М. е осъждан. Той се е признал за виновен и изразил съжаление за случилото си. Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Смолян.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини