Трима служители от ОД МВР Смолян с престижното отличие за полицаи и магистрати "Джовани Фалконе"

Трима служители на ОД МВР – Смолян, бяха отличени в Конкурса за магистрати и полицаи „Джовани Фалконе“ на официална церемония в Благоевград. Наградите се връчват за 8-ма поредна година, като от Областната дирекция в Смолян са отличени главен инспектор Костадин Бундов- началник на РУ-Смолян, криминалният разузнавач Александър Баджинеров, служител от сектор „Криминална полиция“ към РУ-Смолян и старши разследващ полицай Емануела Бояджиева от РУ-Смолян.

На награждаването присъстваха шефовете на ОД МВР в Благоевград и Смолян старши комисар Николай Димов, кметът на община Благоевград и Негово превъзходителство посланикът на Република Италия в Република България Стефано Балди, които връчиха грамоти на отличените служители при ОД МВР – Смолян:

Традиционният конкурс “Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж” е учреден през 2009 г. в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе, по идея на Общинския съвет по наркотични вещества Благоевград,  в сътрудничество с Община Благоевград и под патронажа  на Посолството на Република Италия в България.

Форумът се провежда с подкрепата на фондация „Джовани и Франческа Фалконе“ и лично на проф. Мария Фалконе. 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини