На прага на зимата-умуват как да накарат превозвачите да слагат зимни гуми, за да няма тапи

Изображение 1 от 2


    Общините в област Смолян имат сключени договори за зимно поддържане на пътищата от републиканската и общинската пътни мрежи, като изпълнителите са гарантирали готовност да изпълняват ангажиментите си.

    Това стана ясно на работно заседание в Областна администрация за подготовката предстоящия зимен сезон 2016 г. – 2017 г. Кметовете, представителите на общини и институции в региона информираха за създадената организация по планирането на защитата при бедствия и готовността на щабовете на общинско ниво за действия при усложнена зимна обстановка.

    Заместник-областният управител Андриян Петров акцентира към превантивните действия, за да не се допуска фирмите превозвачи да предизвикват задръствания заради летни гуми на возилата и несъобразено с пътната обстановка оборудване на превозните средства. Петров наблегна на на готовността за извличане на закъсали тежки товарни автомобили и автобуси.

    Някои от общините от областта поискаха допълнително финансиране, поради по-тежката зимна обстановка в региона.Зам.-кмета на община Смолян инж.Мариана Цекова и кмета на община Чепеларе Славка Чакърова потърсиха съдействие от страна на Областния управител, тъй като общинският бюджет не им позволява да дофинансират дейностите, свързани с поддържането на общинските пътни мрежи в зимни условия.

    Териториалните структури на министерствата и ведомствата декларираха пълна готовност за работа при усложнена зимна обстановка. Има пълна координация на действията между териториалните органи на Агенция „Пътна инфраструктура, МВР и ИА Автомобилна администрация” за ограничаване и спиране на автомобилния трафик в отделни участъци от пътната инфраструктура при усложняване на зимната обстановка, отчетоха още на работната среща.

    СмолянБГвести.нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини