Хванаха издирваните убийци на бизнесмена Масърлиев

Двамата мъже, издирвани за жестокото убийство на бизнесмена Иван Масърлиев, са арестувани тази сутрин в дома на техни близки в столичния квартал "Слатина".

Един от известните бизнесмени в Тетевенския край - 80-годишният Иван Масърлиев, бе жестоко убит в дома си в село Български извор на 19 декември м.г. Тялото му бе открито от жената, с която живеел на семейни начала и техен съсед. 

Бизнесменът бил вързан със сицилианска примка за стол, а около шията и устата му имало плетен бинт. Крадците искали да научат къде е скрит ключът от металния сейф. Масърлиев обаче не проговорил и това му коствало живота. След убийството престъпниците разбили касата и взели хиляди левове, златни наполеони и накити. 

Миналата седмица от прокуратурата и полицията в Ловеч съобщиха, че убийството е разкрито, част от откраднатото е открито, 36-годишен мъж е задържан и се издирват още двама.

Според криминалистите, в престъплението са участвали петима души. Трима от тях са проникнали в къщата на Иван Масърлиев, а двама - жена и мъж, са чакали навън в лек автомобил. 

На 13 януари Окръжният съд в Ловеч наложи постоянна мярка "задържане под стража" на 36-годишния Радко Белишки, който вече бе обвинен за грабеж, придружен с убийство. Мъжът е осъждан многократно, изтърпявал е наказание в затвора и според магистратите може да се укрие или да извърши друго престъпление. 

Заедно с Белишки, в къщата на Иван Масърлиев са били 28-годишният Мирослав Илиев Еленков и 34-годишният Божидар Георгиев Гокин. Двамата са от София и тази сутрин са задържани в дома на техни близки в кв. "Слатина", съобщи "24 часа".

Мъжът и жената, които са чакали в лекия автомобил, са били разпитани, но срещу тях няма наложена мярка за неотклонение. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини