Горяха четири пожара в сухи треви за ден, причината е човешка небрежност

Четири пожара в сухи треви горяха в един ден - 23 март, на различни места в Смолянско. При всички предполагаемата причина е небрежност при боравене с открит огън. Първо огнената стихия е пламнала около 13.20 ч. в местността Варадил, близо до с.Чокманово, в сухи треви около 2000 квадрата и овощна градина собственост на 46-годишен мъж. Унищожени са 10 бр. овощни дръвчета, поцинкована метална мрежа 20м., дървени колове за ограда-10 бр. Произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН-Смолян. Спасени са 1000 дка смесена гора.
Около 15.35 часа на РЦ 112 е получено съобщение за пожар без преки материални загуби в сухи треви в местността „Алчака“, землище на село Стоманово, община Девин. Произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН-Девин и 15 човека от горско стопанство с. Михалково.
Още два пожара са горяли в следобедните часове в района на село Борино, в сухи треви в местността Чандърлъ и в сухи треви в местността Караджа. И двата пожара са ликвидирани от екипи на РСПБЗН-Доспат. Спасени са 20 дка. иглолистна гора, както и три сгради.

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини