Стари шлагери ще звучат в Чепеларе на 1 и 2 юли

Изображение 1 от 4

    На 1 и 2 юли любимата на поколения българи шлагерна музика отново ще звучи на пл. „Олимпийски” в Чепеларе.

    За втора поредна година в родопския град, по идея на една от звездите на българската естрада – Христо Кидиков, ще се проведе фестивалът за стара градска и шлагерна песен „Полъх от минали мечти“.

    Чепеларци и гостите на града ще имат възможност да се насладят на един романтичен стил, носещ закачливо настроение и много усмивки. Със сигурност дори и за съвременния човек, натоварен със забързания ритъм на живота, срещата с тази музика ще бъде едно положително емоционално преживяване. Една незабравима възможност  да се потопи в трепетите на своите родители и предци, сред красотата и прохладата на Родопа и чистия въздух на Чепеларе.

    Традицията на старата градска песен в Чепеларе е с вкус на отлежало вино, защото има своята повече от 20-годишна история. Още през далечната 1986 година група ентусиасти организират „Вечер на старата градска песен“, която се провежда и до днес. Именно, стъпвайки на тази традиция, Община Чепеларе в лицето на своя кмет Славка Чакърова, през 2016 г. се заема с организирането на този ежегоден фестивал, който придобива популярност и извън границите на България.

    Тази година тричленното жури, под председателството на Христо Кидиков, ще има нелеката задача да избере победител измежду над 35 изпълнения.

    А на 1 юли голямата изненада, подготвена от организаторите - Община Чепеларе, ще бъде специалният гост на фестивала - Росица Кирилова. 

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини