Инфарктни мачове играха юношите и девойките на волейболна Арда и се увенчаха с успех

Натоварените дни на юношите и девойките на волейболна Арда започнаха през миналата седмица, когато за кратък период отборите имаха поредица от инфарктни мачове. Най-напред хронологически в залата на ЦСКА „Васил Симов” юношите-старша възраст играха на финали за  републиканското първенство. След загуби от ЦСКА и Лукойл Нефтохимик и последвала фантастична победа над Левски с 3:0, която стана обект на коментари от всички волейболни специалисти, Арда игра за 5-о място с Виктория – Пловдив. Нашите момчета грабнаха безпроблемно победата и се класираха на 5-о място за тази възраст в Бъргария. Шампиони станаха Черно море – Варна след победа над ЦСКА на финала.

Квалификациите на момчетата до 15 години също бяха в София, но в зала „Христо Ботев”. Победата с 3:0 над тима на Перник беше достатъчна на отбора, за да се класира. Момчетата се представиха достойно, имайки предвид, че част от тях се явиха на турнира след като дни преди това бяха покосени от вирус и преболедуваха.

Най-драматични и най-интересни бяха мачовете при момичетата до 15 години, които се състояха в залата на Локомотив София. След скандален финален двубой с отбора на домакините – Локомотив София, Арда победи с 3:2 и за пръв път, за период повече от 10 години, се класира на финали за тази възраст. Мачът бе инфарктен и се стигна до покачване на адреналина и на треньори, и на състезатели и на президента на клуба Милко Багдасаров. В крайна сметка момичетата успяха да надмогнат над домакините и да се класираха на финали.

Треньори на отборите са Павел Митев, Елин Карабашев и Васил Тонков.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини